Ledverlichting

Alles onder één dak

UW VERLICHTING, ONZE ZORG

LedOne richt zich op het leveren van oplossingen aan en het adviseren van instellingen, bedrijven en particulieren, op het gebied van duurzaamheid. Zoals onze naam al aangeeft neemt LED-verlichting hier een leidende rol in. Door de inzet van LED voor de verlichting kan een organisatie tussen de 1/2 en 2/3 op de elektriciteitsrekening besparen. Het opstellen van lichtplannen vormt een belangrijke onderdeel van onze adviespraktijk. Op basis van de op te stellen lichtplannen berekenen wij op verzoek de terugverdientijd uit en stellen wij een business case op.


Consumentenbond onderzoek & conclusie

Wij staan voor:

  • Maatwerk
  • Professioneel, vakkundig en onafhankelijk advies
  • Levering van hoogwaardige ledverlichting & energiezuinige producten
  • Meedenkend en oprecht
  • Aanbod van financieringsvormen

Belangrijke voordelen

  • Door een laag energieverbruik kunt u direct besparen op de vaste kosten van uw verlichting. Deze besparing kan oplopen tot maar liefst 90% ten opzichte van conventionele verlichting.
  • LED is bijna geheel recyclebaar(afvalreductie) en zorgt voor minder CO2 uitstoot door een laag energieverbruik.
  • LED lampen hebben een uitstekende warmte afvoer, waardoor de lampen koel aanvoelen bij aanraking. Daarnaast bevatten LED lampen geen gevaarlijke stoffen zoals kwik.
  • Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u als bedrijf fiscaal voordelig investeren in energiezuinige toepassingen.
  • LED heeft een laag energieverbruik, waardoor de lampen een levensduur hebben tot wel 50.000 branduren.

Wat is een goed verlichte werkplek?

Welke verlichting geschikt is hangt af van vele verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang welke werkzaamheden er verricht worden. Alle normen met betrekking tot verlichting in werkruimten zijn vastgelegd in de Europese norm NEN-EN 12464-1:2011 (nl) Licht en verlichting – Verlichting van werkruimten – Deel1. Deze Europese norm specificeert verlichtingseisen voor mensen die werkzaam zijn in binnenruimten, die tegemoetkomen aan de behoeften aan visueel comfort en visuele prestatie. Hierbij is uitgegaan van mensen met een normaal gezichtsvermogen. Alle gebruikelijke visuele taken zijn in aanmerking genomen, ook het werken met beeldschermen. Deze Europese norm geeft eisen voor lichtoplossingen voor de meeste werksituaties binnen en hun gerelateerde omgeving in termen van kwantiteit en kwaliteit van verlichting. In aanvulling hierop worden aanbevelingen gegeven voor een goede verlichtingspraktijk. Hierin staan alle specifieke eisen aan de hand van de werkzaamheden in binnenruimten voor een optimaal comfort en lichtprestatie. Deze norm wordt uitgelegd in luxwaarden.